Eind 2020 maken we een grote stap richting de toekomst: de intra-orale scanner, oftewel, mondscanner. Uw tandarts droomt hier al 5 jaar van, nu is het eindelijk zover. 

Om kronen, bruggen en implantaten te maken, worden al sinds jaar en dag afdrukken van uw gebit gemaakt. U hapt in een zachte pasta, die afdruk gaat naar het lab, zij gieten dit uit in gips, maken een werkstuk, sturen het weer terug en de tandarts plaatst het werkstuk. In dit hele proces kan er vrij eenvoudig iets nét niet helemaal perfect gaan, soms moet een werkstuk aangepast worden of opnieuw gemaakt worden. 

Met deze scanner is het afdrukken verleden tijd. Uw mond wordt met een kleine camera gescand, u kunt zelf meekijken op een computerscherm. Dit ervaren de meeste mensen als een stuk comfortabeler dan het happen. Ook de kleur kan hiermee worden bepaald. Deze scan gaat naar het lab en uw kroon wordt digitaal ontworpen. Uw tandarts kan hem vervolgens (vrijwel altijd) zonder problemen plaatsen. Al met al wordt hierdoor de foutmarge kleiner, het product beter en uw comfort groter. 

Ook voor andere toepassingen als hockeybitjes, orthodontie en slijtage is dit apparaat geschikt. In de toekomst volgt hopelijk ook het prothesewerk. Op dit moment is het nog niet mogelijk de bewegingen van tong, wang en lippen digitaal vast te leggen, daarom zijn (gedeeltijke) protheses nog niet te scannen. 

Hopelijk gaat u net zo enthousiast worden als wij zijn!