De nieuwe generatie gebitsreiniging komt eraan! 

Een grote stap vooruit, prettiger voor u met een schonere mond op de koop toe. Zou u het fijn vinden als het gebitsreiniging wat aangenamer wordt? Heeft u een gevoelig gebit, snel tandsteen of aanslag?

Vroeger, toen we nog niet beter wisten, vielen tanden gewoon uit je mond. De wetenschap kwam erachter dat tandsteen de oorzaak was van dit alles en inmiddels is ‘tandsteen verwijderen’ goed ingeburgerd. Inmiddels is de wetenschap echter weer een stuk verder. Het tandsteen wordt gevormd door tandplaque, oftewel de biofilm. Als er geen biofilm is, dan ook geen tandsteen. Een gebitsreiniging is voor de meesten geen groot feest. Een beetje tandsteen weghalen valt wel mee, maar de uitgebreidere reinigingen zijn toch vaak gevoelig. Naar ‘de mondhygiënist moeten’ is soms een behoorlijke drempel. In deze praktijk staat preventie hoog in het vaandel en uw tandarts investeert dan ook op dit gebied. Normaal gesproken wordt de gebitsreiniging eerst ultrasoon gedaan, eventueel aanvullend met handinstrumentarium om af te sluiten met polijsten. Ondanks dat hier al de ‘EMS no-pain’ ultrasoon wordt gebruikt (dat ding met het hoge jengel-geluid), kan dat niet altijd pijnloos, wel zo min mogelijk. EMS, een gerenommeerd Zwitsers bedrijf, heeft de Guided Bioflim Therapy (GBT) uitgevonden. Een onderdeel hiervan is reiniging met Airflow, een hele zachte poederstraal. De GBT richt zich vooral op de biofilm, die pijnvrij met de Airflow wordt verwijderd. Daarna kunnen nog de ultrasoon of handinstrumenten worden ingezet. Ook (diep) onder het tandvlees en rondom implantaten kan hiermee beter gereinigd worden. 

Binnenkort komt deze werkwijze ook voor u ter beschikking. Dit zal gebruikt worden bij langere preventieve en mondhygiëne afspraken. Ook gebitsreiniging bij kinderen wordt hierdoor een stuk prettiger. Als u geen uitgebreidere reiniging nodig heeft, maar toch interesse heeft in deze preventieve manier van werken, dan kunt u dat altijd aangeven! Een reiniging tijdens de controle (ultrasoon en polijsten) duurt ca 10-15 minuten, voor de GBT wordt (minimaal) 30 minuten ingepland. De duur van uw behandeling wordt altijd individueel bepaald!

NB: per juli 2020 is deze behandeling beschikbaar. In onderstaand filmpje wordt fluoride aangebracht aan het eind, dat wordt hier niet standaard gedaan.